מיטות

מזרון, מזרונים

מזה המון שנים הביקוש עבור מיטות מרופדות היה מועט, כאשר ההעדפה הבולטת באה לידי ביטוי במיטות עם מסגרת מועטה של עץ ומתכת. אך כמו בכל תחום, אחרי כל ירידה באה עלייה, וכיום רבים הם הרוכשים מיטה מרופדת, שמתעלה על כל שאר סוגי המיטות ברכות ובחום שלה, ובמאמר זה נבין לעומק את הדברים. המלה מזרון לקוחה מהשפה הערבית – מנטרה, שמובנה מקום מסוים, שדבר מה מושלך למטה. את המזרן ממלאים במים, או לחלופין באוויר, והייעוד שלו לשמש מקום מנוחה ושינה, מעל הבסיס של המיטה. להבדיל, מזרן אורתופדי מספק תמיכה ממוקדת לסובלים מבעיות גב, כאבי מפרקים, עקמת, וכיוצא בזאת. ובמאמר זה נבהיר את הנושא של מיטות עם מזרן אורתופדי.

מה המובן של מיטות מרופדות?

צמד המלים – מיטות מרופדות מתאר מסגרת של מיטה, שמבצעת סינרגיה של כל מיני חומרים, כמו למשל – חומרים שהם לא מעץ, קטיפה, זמש, ודמוי עור. קיים מנעד רב של סוגי ריפוד, כגון – סגנון חדיש, עם אפקט מדהים, בעל אמירה, או רקמה, או כפתורים וניטים ססגוניים, שיוצרים חמימות ורצון להתכרבל במיטה המרופדת. בדרך כלל הריפוד שעל גבי המיטה מכוסה עם עוד ריפוד, וכתוצאה מכך ראש המיטה ענוג ומאפשר נוחות מרבית לצפות בטלוויזיה, כמו גם לקרוא ספר טוב.

מאיפה התחיל הרעיון של מיטות עם מזרנים אורתופדיים?

בשלהי שנת 1950 נעשו ניסויים ודנו בהיבטים של תפקודי מפרק ועצם, ובעקבותיהם עלה על סדר היום ייצור של מיטה עם מזרנים אורתופדיים. מה שהניע את היצרנים בפיתוח המיטות הללו נבע מהרצון לענות על בעיות של הסובלים מכל מיני מחלות, לרבות סיוע בהתמודדות עם כאבים של מפרקים, שהמזרן הנוכחי שלהם בהחלט לא תורם למצבם.

מה הסגולות של מיטות עם מזרונים אורתופדיים?

קצרה היריעה מלהכיל את כל הסגולות של מיטות עם מזרונים אורתופדיים, ולכן נתרכז בחשובות שבהם –

  1. הרופא ממליץ – מיטות אלו מהווים תמיכה פיסיולוגית במשך השינה. בשל כך ומסיבות אחרות, הרופאים נוטים להמליץ עליהן כטיפול תומך להתמודדות עם כאבים.
  2. בשל כך כי המזרנים במיטות אלו אינם מכופפים את עמוד השדרה, או לא שוקעים נוכח משקל הגוף, הם בעלי תמיכה מיטבית לעמוד השדרה.
  3. המזרנים האורתופדיים של המיטות הללו מסייעים לכדי תמיכה יציבה, ופותרים את הסובלים מכאבים במשך הלילה.